ERC-Tortosa Sí ha tancat la campanya de participació ciutadana “Obrim Tortosa al riu” i avui, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, ha explicat quines seran les actuacions que proposa per dinamitzar aquest actiu. Concretament, la candidatura republicana planteja actuar en cinc àmbits: educatiu, esportiu, turístic, urbanístic i polític. “Agraïm la col·laboració dels tortosins i tortosines que ens han fet arribar les seues propostes”, ha manifestat el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura.

L’obertura de la ciutat al riu consistirà en la instal·lació d’unes passarel·les als dos marges del riu: entre l’embarcador del Club de Rem i l’antic escorxador al marge esquerre i des del pont roig, on s’habilitarà una rampa, fins a l’embarcador de Jesús, tot recuperant el camí de sirga, al marge dret. Aquest passeig fluvial facilitarà el desenvolupament de diferents activitats al voltant del riu. “L’Ebre és el nostre símbol d’identitat. Volem que es difongui aquesta estima pel riu des de la infància, per això contactarem amb la comunitat educativa per planificar unes jornades a l’entorn del riu tant a les escoles com als instituts”, ha explicat l’alcaldable Xavier Faura. L’entorn natural de l’Ebre, la flora i la fauna o la importància de la batalla de l’Ebre, que va ser decisiva en la Guerra Civil, són alguns dels temes que s’abordarien en les jornades, que també inclourien competicions al riu.

En l’àmbit esportiu, amb la col·laboració de les entitats, es promourà el rem i la natació i s’organitzaran competicions. Quant a la proposta turística, ERC-Tortosa Sí facilitarà les activitats de restauració i esbarjo a les dues lleres del riu i, en aquest sentit, afavorirà que s’instal·len empreses de lloguer de piragües a la vora de l’Ebre.

Finalment, Faura ha explicat que potenciarà la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tortosa. “La regidoria de Medi Ambient té escassa activitat actualment, des d’ERC-Tortosa Sí la potenciarem i la vincularem amb l’agricultura i la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre”, ha destacat l’alcaldable republicà. El riu serà un dels eixos d’aquesta regidoria, que vetllarà perquè se’n faci un ús adequat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.