La precarietat laboral, la bretxa salarial, les dificultats per conciliar la vida laboral, familiar i personal o la discriminació de les dones en el món de l’esport són alguns dels temes que més d’una vintena de participants van abordar en la xerrada col·loqui dedicada als drets de les dones, organitzada per ERC-Tortosa Sí ahir i que va tenir lloc al Portal de Tamarit. “Homes i dones s’han de creure la igualtat. Cal treballar per la corresponsabilitat entre homes i dones i aplicar mesures que afavoreixen l’assumpció paritària de les tasques de cura”, va manifestar el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura.

En el marc de les taules de debat sectorials que organitza ERC-Tortosa Sí ahir se’n va dedicar una als drets de les dones, on es van tractar quatre grans àmbits temàtics: plans d’igualtat, emprenedores, dones i cultura i dones i teixit associatiu.

El pla d’igualtat, vigent a l’Ajuntament de Tortosa, ha posat de manifest que hi ha una forta masculinització en algunes àrees com la brigada o la policia municipal, així com que tots els caps d’àrea designats són homes. “En canvi hi ha altres àrees, com la de serveis socials, on majoritàriament treballen dones, perquè som les que assumim aquest rol cuidador”, va assenyalar la regidora de Serveis Socials i Drets Civils de l’Ajuntament, Maria Jesús Viña.

Per la seua banda, la directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a les Terres de l’Ebre, Rosanna Fatsini, va recordar la precarietat laboral que pateixen moltes dones. “Els contractes a temps parcial es fan majoritàriament a dones que, per tant, cotitzen menys i percebran una pensió inferior”, va dir Fatsini.

L’obertura d’una llar d’infants municipal, la creació de més places públiques de centres de dia per la gent gran i la potenciació de l’esport femení són alguns dels compromisos d’ERC-Tortosa Sí.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.