El president de la Generalitat, Quim Torra, ha sigut contundent aquest matí des d’Ulldecona en la defensa de les oliveres monumentals: “No pot ser que ens roben les oliveres i la veritat que aquesta llei o l’aprovem ja o faig un decret immediatament”. Torra feia referència a la llei de Protecció d’Arbres Monumentals que està tramitant-se al Parlament des de juliol de 2018. El Partit Socialista va proposar aquesta iniciativa legislativa però s’ha topat amb dues esmenes a la totalitat dels grups que donen suport al Govern de Torra, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana.

La publicació de les esmenes data del 27 de setembre de 2018 i des de llavors no s’ha fet cap passa més. L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha lamentat que encara no s’hagi progamat al plenari de la cambra la votació d’esta llei perquè mentrestant, ha alertat, s’està accelerant l’espoli d’oliveres mil·lenàries i centènaries. Per això l’alcaldessa demana “mesures urgents“, com ara una moratòria, “que evite que es continuen arrancant oliveres mentre es tramita la llei”.

Núria Ventura, ex-diputada del PSC i ara desvinculada del partit, ha assegurat que li ha pogut explicar al president de la Generalitat la problemàtica però que no han concretat de quina forma es desbloquejarà la proposició de llei dels socialistes. “Ja ho veurem”, ha conclòs Ventura qui també remarca que Torra s’ha compromès públicament a tirar endevant esta llei tant reclamada per les administracions locals de les Terres de l’Ebre i de la qual ja gaudeixen a l’altra banda del Sénia.

Tot això ha ocorregut durant la presentació de la temporada de Passions 2019 de Catalunya que s’ha celebrat a l’Ermita de la Pietat. A l’acte també hi ha participat la consellera de Cultura, Laura Borràs, el president de la Federació Catalana de Passions, Xavier Cañabate i els directors de les vuit passions que conformen la Federació -Cervera, Esparreguera, La Cava, Llinars del Vallés, Olesa de Montserrat, Ulldecona, Vilalba dels Arcs i Vilassar de Mar. En les seves intervencions els directors han explicat les principals novetats de cada una de les respectives representacions

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.