Pinell de Brai acollirà aquest diumenge, la sexta edició de la Cursa dels Biberons, tercera del Circuit de Curses per Muntanya Terres de l’Ebre i segona del calendari de curses OPEN de la FEEC.

Enguany seran 440 participants en les diferents modalitats. Una setmana abans de la prova es van tancar les inscripcions donat que es va assolir l’objectiu proposat per l’organització.

La prova comptarà amb quatre recorreguts diferenciats: cursa absoluta de 21,5 km,cursa exprés i cursa júnior de 16 km i cursa cadet de 12 km. La marxa comparteix recorregut amb la cursa cadet.

La cursa absoluta donarà el tret de sortida a les 9.15, l’exprés i júnior a les 9.30 i la marxa i cursa cadet a les 09.45. Està prevista l’entrega de premis a les 13.30 hores.

Totes les proves s’inicien dintre de la Catedral del Vi, per aviat endinsar-se a la serra de Cavalls, continuant per la serra de Pàndols i, finalitzar de nou al mateix punt d’inici.

Al llarg de la cursa es poden veure espais singulars de la Batalla de l’Ebre, així com nombrosos espais on va tenir lloc aquesta batalla tals com refugistrinxeresmonòlitspous de tirador. El punt més emblemàtic i conegut és la Cota 705 (o Punta Alta) la qual es va convertir en un espai clau durant la Batalla de l’Ebre. De fet, el nom de la mateixa cursa és un record i homenatge als joves combatents que van estar presents en aquest conflicte bèl·lic, a les acaballes de la guerra Civil Espanyola. Era l’anomenadaLleva del Biberó.

Aquest any, es tornarà a comptar amb diversos grups de recreació amb soldats a diferents punts històrics del recorregut.

Hi ha canvis en el recorregut de la Cursa absoluta, concretament dos llargs trams. Un d’ells ha suposat recuperar un antic sender d’accés a la cota 666, punt emblemàtic de la Batalla defensat, entre d’altres, pels Brigadistes Internacionals.

En acabar les diferents proves hi haurà un dinar per a tots els participants.

Notícia publicada pel Setmanari l’Ebre

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.