Ulldecona va viure dissabte, 16 de febrer, la nit de l’esport local. L’acte va comptar amb la intervenció de dos esportistes d’elit com Oriol Romeu, capità del Southampton FC de la premier league anglesa, i de Sandra Rovira, actualment a les files del Penya Esplugues de la primera divisió nacional de futbol sala femení. Els dos van fer un repàs a la seva trajectòria esportiva i reconeixent el paper fonamental de l’esport base com a transmissor de valors com l’esforç, la companyonia i la solidaritat.

Els dos van rebre el seu reconeixement per part de l’Ajuntament, igual que altres falduts/es de renom com el pilot Adam Raga o el també futbolista, Aleix Garcia, actualment jugador del Girona FC.

La llista dels esportistes guardonats la completen el pilot de karts de l’equip SKB Competición, Dani Ferrer; els jóvens futbolistes Marc Córdoba i Victor Ruiz; el jugador del CF Ulldecona, Ferran Domènech; les atletes Adelina Daraban, Meritxell Benito i Maria Vidal; la patinadora Alba Moreno; tres promeses del tennis taula, Yurik Mudryak, Raül Linares i Manel Nadal; el corredor Oriol Güell; i dos referents de diferents categories dins el món del twirling, Ariadna Pomana i Iulia Platon.

Per altra banda, els clubs i les entitats guardonades van ser: Club Esport Sala Ulldecona, les seccions de bàsquet, tennis taula, arts marcials, patinatge i natació del Club Joventut, el Club Twirling Ulldecona, el Club de Futbol Ulldecona, Sudactiu, la Penya Barcelonista, Universal Gym Raga, el club de twirling La Vie, Dansing, Kangoo Club Adina Bocsa, l’Escola de Futbol Base, i els centres educatius Escola Ramón y Cajal i Institut Manuel Sales i Ferré.

En l’apartat de mencions especials, es va reconèixer la tasca feta per l’entrenador de futbol base Joaquim Martí i la dels fundadors de la secció de tennis taula del Club Joventut, que enguany compleix 25 anys, Lluís Fusté, Miquel Fusté, Vicent Fonollosa, Joan Josep Garrit i Juan José Brusca.

En els seus parlaments, tant el regidor d’Esports, Albert Palacios, com l’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, van voler posar de manifest la gran tasca que fan els esportistes i les entitats, tant pel foment d’hàbits saludables com per la seua funció educativa i social.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.