L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, veu ja quasi un fet que el polèmic abocador de residus industrials s’acabi construint. A l’Entrevista de l’Ebre Notícies, Suárez apunta que l’empresa vol exercir els seus drets i que l’ajuntament ja no té marge de maniobra perquè ja es troba en el tràmit de llicència d’obres. De fet, Suárez apunta que l’atorgaran un cop tinguin l’informe tècnic preceptiu

“Un alcalde poca cosa pot fer, perquè gairebé estem obligats a donar aquesta llicència. És important dir que en cas contrari, l’ajuntament i este alcalde estaria prevaricant”. L’alcalde també ha afegit que l’empresa “té el dret i el vol exercir” de construir el dipòsit controlat de residus industrials de les Valls.

Pel que fa al buidatge dels residus del dipòsit de Cruïlles (Girona) declarat il·legal, Suárez apunta que la opció de traslladar-los als abocadors de Tivissa i Riba-roja és la menys provable. El també director dels serveis territorials de Territori i Sostenibiliat a les Terres de l’Ebre afirma que de les opcions que baralla el departament, aquesta és la més cara, i la més viable seria construïr un nou abocador. De fet Suárez ha remarcat que els controls ambientals i la seguretat per les persones “serà total” en el nou dipòsit de Riba-roja d’Ebre.

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre es referma en la seva aposta per la comarca i lamenta les crítiques alguns alcaldes, inclòs el de Móra d’Ebre, del PDeCAT, que s’ha posicionat en contra. “Jo no li dic el què ha de fer l’alcalde de Móra d’Ebre ni cap altre”, ha dit Suárez, qui ha tornat a demanar respecte per l’autonomia municipal vingui del partit que vingui. I afegeix: “La cultura del no fa la Ribera d’Ebre menys atractiva per les empreses”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.