El passat dijous, 17 de gener, representants de les diverses parts implicades es van reunir a Barcelona per estudiar la possible adquisició, per part de l’Ajuntament, de l’edifici de la Cooperativa Agrícola, situat al carrer Major, 175. L’immoble està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local i es va acabar de construir l’any 1957.

A la reunió hi va assistir en representació del consistori, l’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, i el regidor d’Agricultura, Demetrio Querol; per part de la Generalitat, la subdirectora general d’Entitats Locals i Seccions de Crèdit, Divina Alsinet, i el responsable de l’Àrea de Corporacions Locals, Ramón Auset; i per part de la Cooperativa Agrícola, el President i el Sotspresident, Manolo Ferré i Juan José Sans, respectivament. La trobada va tenir lloc a la seu de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor del Departament de VicePresidència, Economia i Hisenda de la Generalitat.

Durant la mateixa es va estudiar les diverses opcions plantejades darrerament i els diversos procediments a seguir en cas que s’acabi materialitzant la compra de l’edifici per part de l’Ajuntament. La voluntat del govern municipal, segons ha explicat l’Alcaldessa, és poder ubicar-hi a mig termini l’Escola Municipal de Música, actualment repartida per diverses dependències municipals i amb dades creixents tant d’inscripció d’alumnes com de professorat contractat.

Per la seva banda, la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona traslladaria les seves dependències actuals a altres espais que ja són de la seva propietat, sense haver de fer cap nova adquisició. L’entitat va signar el 2014 una operació de finançament de 530.000 euros, avalada en un 75% per la Generalitat, mentre que el 25% restant es va garantir mitjançant la pignoració d’un dipòsit de 132.500 euros a l’entitat financera, materialitzat amb l’ampliació voluntària que van realitzar els socis cooperativistes. Això els va permetre retornar els dipòsits de la secció de crèdit, després del seu tancament aquell mateix any, i eliminar l’endeutament de la Cooperativa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.