L’Ajuntament de la Ràpita enceta la segona temporada estable de l’Auditori Sixto Mir omplint d’activitat aquest equipament, que en un any i escaig s’ha convertit en l’espai cultural de referència al municipi; una oferta que es complementa amb les activitats a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, el Museu de la Mar de l’Ebre i l’Església Nova. La regidoria de Cultura hi destina a l’auditori aquest primer semestre del nou any el gruix de l’extensa programació planificada, que combina teatre, música, propostes familiars i cinema, amb la intenció que veïns i visitants gaudeixin al màxim de la cultura a la Ràpita.

Un dels objectius del nostre mandat era acabar l’auditori i també fer allò que sol ser més complicat, que era dotar-lo de contingut i d’una programació atractiva per tal que les entitats i la gent del poble se’l fes seu, i aquesta ampla segona programació estable confirma que aquest objectiu s’ha aconseguit”, ha destacat l’alcalde, Josep Caparrós, en la roda de premsa d’aquest matí a l’Ajuntament, en la qual també han participat la regidora de Cultura, Èrika Ferraté, i una de les artistes que composen el cartell d’aquest primer semestre, la pallassa Pepa Plana.

Obrim una programació potent amb la qual fem un salt qualitatiu, tant per la qualitat de les obres de teatre, que es representaran en periodicitat mensual, amb artistes com Pepa Plana o Mont Plans, com amb les actuacions musicals, que ens portaran al cantant Èric Vinaixa entre altres, sense oblidar les activitats familiars i també el cinema que ens arriba una vegada a la setmana gràcies a la tasca que efectua el CineClub La Ràpita”, ha apuntat l’alcalde. Caparrós ha destacat també el muntatge “Mort a les cunetes”, de David Pintó i Joan Valentí, amb què la població se suma a la commemoració dels 80 anys de la fi de la guerra civil el diumenge 14 d’abril.

Per la seva banda, la regidora Èrika Ferraté ha detallat tots els actes que composen la programació a l’auditori i també els del primer trimestre a la resta d’equipaments disponibles al municipi. “El repte ha estat omplir de vida l’auditori però també donar una empenta més a la resta d’equipaments culturals, com són la biblioteca, el museu i l’Església Nova, que completen l’engranatge i no els hem volgut arraconar, al contrari; per això presentem una programació diversa, a partir de diferents disciplines, per a tots els públics i distribuïda entre les nombroses instal·lacions que tenim en actiu”, ha afirmat Ferraté.

Per tancar la roda de premsa, la pallassa Pepa Plana ha fet cinc cèntims de la premiada obra “Paradís pintat” que portarà a l’ASM el proper 16 de febrer. “És el primer espectacle creat íntegrament al Delta de l’Ebre, on visc, des de la idea primera als assajos, i em fa molt de goig vindre a casa vostra a actuar”, ha afirmat.

La programació estable de teatre a l’ASM estarà formada per la representació de ‘Sembla que rigui’, de Mont Plans (26 de gener); ‘Paradís pintat’, de la Cia. Pepa Plana (16 de febrer); ‘Dones de matrícula 2’, de Xip Xap (17 de març); ‘Mort a les cunetes’, de David Pintó i Joan Valentí (14 d’abril) i ‘Perduts’, amb Xavier Bertran i Jordi Coromina (5 de maig).

Pel que fa a concerts, es comptarà amb l’espectacle literari-musical: ‘Espero meravelles’, amb Mirna Vilasís (3 de març); el concert d’Èric Vinaixa, presentació del disc ‘Caos a mig camí’ (10 de març); el 2n Aplec de corals a la Ràpita (28 d’abril); el concert de primavera a càrrec de la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca (4 de maig); i, a més, la trobada de trompistes de Catalunya (6 d’abril) i el cicle Selectes, organitzat pel Petit Comitè (13 d’abril).

La programació familiar inclou ‘La cigala i la formiga’, de Xip Xap (Lleida, el 9 de febrer); ‘La bella i la bèstia’, de Veus-Veus (23 de març) i ‘Les Supertietes’, de Les Bianchis (27 d’abril).

I en l’apartat de cinema, la programació constarà d’una pel·lícula cada tercer dijous de mes corresponent al Cicle Gaudí de cinema català. Les tres primeres projeccions confirmades són: ‘El fotógrafo de Mauthausen’, de Mar Targarona (17 de gener). ‘Petra’, de Jaime Rosales (21 de febrer) i ‘Entre dos aguas’, d’Isaki Lacuesta (21 de març).

A més, l’entitat local Cineclub La Ràpita continuarà oferint una programació estable de cinema en versió original, amb atractives propostes de pel·lícules de culte, independents, clàssiques o de difícil accés a les sales comercials. Les primeres projeccions confirmades són: ‘Remember’, d’Atom Egoyan (27 de gener); ‘Matar a Jesús’, de Laura Mora Ortega (31 de gener); ‘Rebels & Spies’ (documental, 3 de febrer); ‘Un món que no és el nostre’, de Mahdi Fleifel (10 de febrer); ‘Life animated’, de Roger Ross Williams (24 de febrer); ‘Katalin Varga’, de Peter Strickland (7 de març) i ‘A ciambra’, de Jonas Carpigniano (24 de març).

A més a més, la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó acollirà activitats del club de lectura infantil, del club de lectura per a adults, recomanacions de llibres amb la col·laboració d’alumnes de l’INS Els Alfacs, exposicions, club de lectura en anglès, club de lectura de poesia i presentacions de llibres, entre altres. Pel que fa a l’Església Nova, el 16 de febrer s’hi celebrarà el Dia Mundial de la Ràdio, amb Top Rànking; el 23 de febrer una celebració poètica amb l’Associació d’Amics de Joan Gras; del 12 al 22 d’abril: exposició de pintura de Joaquín Nomeneo Balada, i el 12 d’abril, presentació de la darrera novel·la de l’escriptor rapitenc Llàtzer Carles.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.