L’exposició itinerant Més enllà del silenci, oficis i dones rellevants del Baix Ebre, que divulga antics oficis protagonitzats per les dones de la comarca durant els segles XIX i XX, es podrà visitar de l’11 de gener al 6 de març al Centre d’Interpretació de Benifallet.

Aquesta exposició, promoguda pel Consell Comarcal del Baix Ebre i impulsada pel Consell Consultiu de les Dones, arriba a Benifallet de la mà de l’Associació de Dones Meravelles.

Més enllà del silenci, que es va presentar per primera vegada al novembre de 2016, es va començar a gestar l’any 2014 quan des del Consell Consultiu es va decidir dur a terme un projecte comú amb totes les associacions de dones de la comarca per posar en valor i recuperar la memòria el treball dut a terme per les dones al Baix Ebre durant els segles XIX i XX.

El resultat és un interessant treball de recerca antropològica, que es presenta en forma d’exposició amb fotografies antigues i descripcions d’oficis com les mineres de Benifallet, apedaçadores de xarxa de l’Ametlla de Mar, segadores d’alfals d’Aldover o les llatadores d’Alfara de Carles, els Reguers i Paüls, entre d’altres.