Aquest passat dilluns l’Ajuntament de Roquetes ha rebut del Jutjat de Primera Instància d’Instrucció número 1 de Tortosa una interlocutòria on es comunica el sobreseïment de les diligències on s’imputava a l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, per un delicte electoral per l’aparició de llaços grocs en edificis municipals de la ciutat durant la campanya de les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017.

Gas ha recordat que el passat 20 de setembre ja va declarar davant del jutge “que des de l’Ajuntament no havíem col·locat, ni instat a col·locar llaços grocs als edificis públics, i ara després d’una sèrie de procediments judicials, ha quedat demostrat que l’Ajuntament no tan sols no va col·locar llaços grocs, sinó que va acatar el mandat de la Junta Electoral retirant-los l’endemà mateix d’haver rebut els requeriments”.

Davant de les declaracions fetes per l’alcalde i de les proves aportades per la defensa de l’Ajuntament de Roquetes, finalment el jutge ha decretat el sobreseïment provisional de les imputacions i si no hi ha cap instància superior que hi presenti recurs, el cas quedarà arxivat. Gas que ha celebrat aquesta sentència, ha volgut deixar clar que “l’Ajuntament, com a organisme públic, no va instar a col·locar res i va fer la neteja dels llaços grocs dels edificis públics, però el que no es farà des de l’Ajuntament és oposar-se a la voluntat popular i a la lliure expressió que totes les persones de forma individual tenen”. Gas també ha manifestat que per a ell “com a ciutadà, aquesta decisió judicial és un reconeixement a un fet que està avalat per la llibertat d’expressió i que no és cap delicte. L’Ajuntament ha complert com a institució pública i els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi tenen el dret a exposar de forma lliure, totes les seves opinions, voluntats i formes de pensar que tinguin”.

Finalment l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, creu que la sentència “és una victòria respecte a la reivindicació social i política que en aquests moments hi ha al nostre país i per tant, com ja enteníem des del primer moment, que penjar llaços grocs en el mobiliari urbà no és cap delicte i que totes les persones de forma individual són lliures d’expressar-se, no així les institucions que tenim unes obligacions”.