Vaga a Saica Pack, l’antiga Dapsa. Aquest dimecres era el primer dels 13 dies de l’aturada anunciada durant el mes de desembre per protestar contra l’aplicació d’un quart i cinquè torn. Els treballadors s’oposen a una mesura que la paperera, una de les indústries més potents del territori, vol implementar per augmentar la producció i que suposa l’ampliació de l’horari laboral a caps de setmana i festius per una compensació econòmica, segons una gran majoria del personal, injusta.

Enmig de les negociacions a contrarellotge i després d’una reunió entre el comitè d’empresa i la direcció de la paperera que va acabar de matinada, es va decidir aixecar l’inici de la vaga, que havia de començar a les sis del matí de dimecres. Al migdia, en assemblea, però, els treballadors van optar per seguir endavant amb la vaga anunciada.

A la tarda, l’accés a l’empresa, ubicada al front fluvial d’Amposta al terme de l’Aldea, es va tallar durant una estona amb pneumàtics, per impedir el pas tants dels camions per carregar cartró com del personal dels torns de tarda i nit, que es van quedar a les portes.

Els treballadors es neguen a acceptar el quart i cinquè torn i demanen el manteniment de l’actual conveni col·lectiu, a més de recuperar les retallades socials i salarials que asseguren que han anat perdent en els darrers anys.

Paral·lelament, els representants dels treballadors i la direcció de l’empresa continuen amb les negociacions per intentar apropar posicions.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.