Aquest dilluns 3 de desembre és el dia mundial de les persones discapacitades. Una de cada set persones al món pateix algun tipus de discapacitat, així que aquest dia serveix per fer un toc d’alerta sobre les seves necessitats. Durant tot el cap de setmana s’han fet actes, com la jornada de Fora Barreres de Móra d’Ebre o la Bicicletada Inclusiva de la Ràpita de l’associació AFIS.

Es va a Sota el lema “Pedalem pels drets de tots” es va dur a terme pels carrers de Sant Carles de la Ràpita una bicicletada popular que va tenir un recorregut total de 6 km i mig. Des d’AFIS han volgut reivindicar la inclusió real a la societat. “La societat té una barrera mental que no acaba de comprendre que nosaltres volem encaixar plenament. Per exemple, no volem ser un espectador d’una obra, volem formar part de l’obra. Volem ser part de la societat”, explica Juan Garcia, portaveu d’AFIS.

Als afores del Teatre la Llantera de Móra d’Ebre va tenir lloc la jornada Barreres Fora. Es van fer diverses actuacions, com la dels diables sheron, i demostracions de Boccia, esport reconegut paralímpic. S’ha pogut provar bicicletes adaptades i participar en un circuit amb rampes. També han tingut la presència d’Àlex Cruz, el pilot de motociclisme paralímpic. Des de Barreres Fora també reclamen més atenció per part de la societat i els poders públics.

El president del PDeCAT, David Bonvehí, també hi va participar i va reconèixer la feina dels ajuntaments per eliminar cada cop més barreres arquitectòniques, si bé va dir que encara queda feina per fer en l’àmbit privat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.

Eleccions Municipals 2019 - Terres de l'Ebre