Els aiguats d’aquest mes, i sobretot de les últimes hores, han provocat despreniments en algunes cases i edificis històrics del nucli antic de Tortosa. Només aquest dilluns, els bombers han fet dos actuacions de sanejament i consolidació. Un ha sigut a les restes de l’església de la plaça del Dolors i, abans, en una façana d’un habitatge cantoner al carrer Sant Blai. Ha caigut una petita part de l’arrebossat de la paret, i els bombers han anat per consolidar la façana i evitar que algun fragment més pogués caure.

El dissabte va passar el mateix amb una casa abandonada i ensorrada parcialment del call Jueu, a la Travessera del Mur número 40.

 

De tots estos últims despreniments, el més preocupant va ser el de divendres, quan va caure un tros de la muralla del castell de la Suda. A causa de les pluja es va despendre un tros de la tronera i va caure el passeig de ronda. L’entitat Amics dels Castells i del Nucli Antic ho va denunciar per les xarxes socials, i va demanar a l’ajuntament i al Parador de Turisme inversió en el manteniment dels 6 quilòmetres de muralla.


Fonts dels Bombers de la Generalitat apunten que en episodis de pluja persistent és habitual trobar-se en problemes d’aquesta mena en construccions antigues o ruïnoses. A Tortosa, en l’últim mes, ja s’han produït dos ensorraments i cinc despreniments en façanes.

Periodista.