Enguany la campanya de vacunació de la grip a les Terres de l’Ebre compta amb una novetat pionera. L’Atenció Primària es coordinarà amb l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa, implantant una consulta a l’àrea de consultes externes del centre hospitalari per facilitar la vacunació als usuaris que es visiten per altres patologies.

Aquesta coordinació entre ls àmbits assistencials de l’Intitut Català de la Salut a l’Ebre té com a prioritat millorar la cobertura vacunal en persones amb problemes de salut de risc que segueixen control hospitalari de les seves patologies. Així,  aquesta consulta habilitaada a l’hospital, comptarà amb una infermera d’atenció primària perquè vacuni els usuaris que hagin acudit a les visites programades a consultes externes, amb el consell previ del professional que els hagi atès. Es preveu que la captació d’aquest tipus de pacients en l’àmbit hospitalari augmentarà la cobertura vacunal dels pacients als quals es recomana vacunar-se per l’elevat risc de complicacions si contrauen la grip com els que es relacionen a continuació.

L’objectiu principal de la vacunació és evitar les complicacions de la grip en les persones amb patologies de base que es tradueixen en descompensacions, ingressos hospitalaris i fins i tot morts. Per aquest motiu s’impulsa aquesta campanya que preten millorar en un  60% la cobertura de vacunació en persones de més de 60 anys i en persones amb problemes de salut de risc. També vol augmentar en un 40% la cobertura en dones embarassades i la vacunació en professionals sanitaris.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.

Eleccions Municipals 2019 - Terres de l'Ebre