Catalunya superarà les 150 mil tones d’arròs segades. Enllestida pràcticament la collita, suposa un 24% més de producció que la campanya passada. Les cooperatives arrosseres concentren el 75% del total. Només a la Cambra Arrossera del Montsià entraran més de 40.000 tones.

“Ens trobem davant d’una campanya normal, recuperant la producció mitjana habitual, després de la davallada que va provocar l’any passat el fong de la piriculària. Sortosament, tot i les temperatures elevades durant el mes d’agost, enguany hem pogut controlar millor aquesta malaltia”, assegura el president de la Cambra Arrossera del Montsià i responsable d’arrós de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Marcel Matamoros. Pel que fa les varietats, la JSendra està donant bons resultats.

La superfície de conreu és de 20.630 hectàrees, amb un rendiment mitjà de 7,35 tones per hectàrea.

Autor:

Periodista.