Després de la llevantada, Unió de Pagesos reclama celeritat per arreglar els camins danyats i minimitzar els efectes als camps començada la campanya dels cítrics i a les portes de la de l’oli. També que sigui ràpid el peritatge perquè es puguin tenir en compte la reducció de mòduls de l’IRPF.

Unió de Pagesos demana que l’Administració posi recursos perquè els municipis del Montsià puguin contractar la maquinària que hauria d’arreglar els camins públics i particulars, passeres i ponts destrossats per la llevantada de divendres. Tot i que tots els municipis de la comarca han quedat afectats, destaquen els danys causats a Alcanar i Ulldecona.

La importància de refer les infraestructures és cabdal perquè els pagesos han començat la collita dels cítrics, ara mateix haurien de collir les clementines i es fa difícil treure la fruita dels camps. D’altra banda, d’aquí una setmana es podrà valorar si la podridura ha afectat tant taronges com mandarines a causa de l’aiguat. En el mateix sentit, el sector de l’olivera també es veu afectat per la destrossa de camins, perquè la campanya de l’oliva és imminent d’engegar.

Diversos conreus d’horta s’han vist negats i han partit danys, sobretot a les finques situades en les zones més baixes del Delta de l’Ebre, com l’Aldea i les Cases d’Alcanar.

El fet de tenir les vies malmeses podria afectar les granges si es perllonga en el temps, ja que bloquejaria el proveïment de pinso i la sortida del bestiar.

Unió de Pagesos reclama que es facin amb celeritat la valoració i els peritatges de tots els danys causats perquè, entre altres, es puguin tenir en compte la reducció de mòduls de l’IRPF per l’afectació a causa de danys meteorològics.

Autor:

Periodista.