El temporal de llevant ja estava deixant abundants precipitacions des del dijous però la pluja es va intensificar divendres a partir de les set de la tarda. Es van acumular 313 litres per metre quadrat al Parc Natural dels Ports, 266 a Alcanar o 175 a la Ràpita. Protecció Civil demanava no moure’s de casa. A Tortosa, els pocs cotxes que circulaven ho feien amb dificultat i barris com Sant Llàtzer van quedar pràcticament incomunicats. A Amposta, arbres caiguts, equipaments inundats i carrers camí de convertir-se en autèntiques piscines. Apareixen fins i tot cargols als cotxes, mentre l’alcalde confirmava que la situació començava a ser crítica.

El telèfon d’emergències 112 va rebre més de 300 trucades entre el Baix Ebre i el Montsià, 117 només d’Alcanar, on s’investigarà perquè van caure les telecomunicacions durant una estona. Als Bombers se’ls acumulava la feina. També als Mossos d’Esquadra. Es va tallar la Nacional 340 entre Amposta i Alcanar. I un bon grapat de carreteres de la xarxa viària secundària, sobretot a l’interior del Montsià. La tasca de les Policies Locals, Protecció Civil i el SEM va ser ingent. En aquest cas però, passada la tempesta no arribarà la calma.

Autor:

Periodista.