El Festicam, el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, es consolida. La cinquena edició, de l’11 al 14 d’octubre, aposta pels espectacles gratuïts de carrer.

La Fura dels Baus inaugurarà el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta. Serà dijous 11, a les deu de la nit al Parc dels Xiribecs. Una Xarxa Humana penjarà a 40 metres d’alçada usuaris, famílies i treballadors d’Apasa; la col·laboració de la Fila, la Lira, Batukeem, los Xiqüelos del Delta i Lo Minotaure, i el suport de l’Obra Social la Caixa.

La cinquena edició del Festicam aposta per espectacles gratuïts de carrer o en espais oberts. De l’11 al 14 d’octubre s’han programat una dotzena de propostes, entre més de 300, que s’han seleccionat a partir de tres criteris: qualitat, creació i innovació.

Entre altres, s’estrenarà al Centre d’Art Lo Pati la coproducció l’últim Vals i MariaElena Roqué, amb alumnes d’Esari i l’Etca. També hi haurà l’actuació del Centre de Titelles de Lleida, Premi Nacional de cultura 2018. I ‘Kumulunimbu’, d’Ortiga, Drac d’Or al millor espectacle de Titelles a la Fira de Titelles de Lleida.

El Festicam té un pressupost d’uns 60.000 euros, cofinançats per l’Obra Social la Caixa -per l’espectacle de la fura dels Baus-, l’Ajuntament i la Generalitat.

Autor:

Periodista.