La Barça Academy Terres de l’Ebre ha donat el tret de sortida a la temporada. La jornada de portes obertes va tindre lloc dilluns passat i va servir per engegar un any més el projecte del club blaugrana al territori que ja en suma 11. Aquesta sessió es va dur a terme simultàniament als cinc centres de Perfeccionament que té la BARÇA Academy Catalunya arreu del país, situats a Girona (Flaçà), Tarragona (Reus), Lleida (Torrefarrera), Terres de l’Ebre (L’Ampolla) i el Vallès (Viladecavalls).

Aquestes escoles de perfeccionament i tecnificació estan destinades a alumnes de 6 a 14 anys amb l’objectiu de transmetre la metodologia d’entrenament pròpia del FC Barcelona a tot el territori català i donar la possibilitat a tots els jugadors i jugadores d’entrenar un dia a la setmana com els seus ídols sense deixar el treball amb els seus respectius clubs.

A les Terres de l’Ebre aquestes jornades estan repartides en 32 sessions durant tota la temporada i tindran lloc tots els dilluns al camp de futbol de l’Ampolla de 18:15 h a 19:45 h.

Nova denominació Barça Academy

Des d’aquesta temporada, el projecte conegut des de la seva creació com FCBEscola passa a denominar-se internacionalment Barça Academy. El nou nom s’engloba dins del projecte del FC Barcelona en el qual s’ha plantejat una nova arquitectura de marca, on es perd la presència de l’acrònim FCB. Aquest canvi, a més, aprofita el benefici de l’associació de marca i el reconeixement internacional que té la paraula Barça per part dels seguidors a tot el món. La denominació específica d’Academy s’ha escollit per poder adaptar-se millor a les necessitats de mercats estratègics del Club, com els Estats Units i l’Amèrica Llatina, on el concepte escola suposa una barrera d’entrada a aquests territoris.

Projecte Barça Academy: Quaranta-cinc projectes Barça Academy als cinc continents

La Barça Academy és el model d’escola de futbol propi del FC Barcelona dirigit a nens i nenes, i té com a objectiu principal la formació integral dels seus alumnes. Aquest model d’escola de futbol, exportat a escala internacional, pretén estendre la marca Barça i transmetre la filosofia de treball i els valors del Club a la resta del món.

Les escoles treballen amb un model propi, únic, basat en la metodologia Barça des de les categories inferiors fins al primer equip, amb un estil de joc creatiu i ofensiu i amb una transmissió indispensable de valors: respecte, humilitat, esforç, ambició i treball en equip, amb resultats d’èxit contrastats.

Actualment el FC Barcelona disposa d’un total de 45 projectes Barça Academy a tot el món, més de 180 Campus i 50 Clínics, amb presència en 52 països dels cinc continents i la participació de més de 45.000 nens entre les diferents activitats promogudes.

Aquests projectes Barça Academy es divideixen en la Barça Escola de Barcelona, les Barça Academy Pro a Haikou (la Xina) i Nova York (els Estats Units), la Barça Residency Academy Arizona (els Estats Units) i les 41 Barça Academy que hi ha repartides pels cinc continents.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez