Esquerra Republicana ha aprovat aquest dilluns a l’Executiva Nacional una proposta amb diversos canvis en la direcció del partit per poder reforçar-se davant la repressió de l’Estat i legitimar i refermar el lideratge d’Oriol Junqueras i Marta Rovira al capdavant de l’organització. Els canvis proposats en l’òrgan de l’Executiva Nacional, que s’hauran de votar i ratificar en el Consell Nacional del proper dissabte 22 de setembre, comporten la creació de dues vicesecretaries generals i l’entrada de quatre noves dones, una mostra clara de la voluntat de feminitzar el partit i de l’aposta per la igualtat en els òrgans de decisió que té Esquerra Republicana.

Tres de les sis vicesecretaries generals que passaria a tenir el partit serien encapçalades per dones. I totes les incorporacions serien liderades per dones. Marta Vilalta ha assegurat que “feminitzem el partit, incorporant més veus femenines per aconseguir la igualtat, tant al partit com a la societat”. Una d’aquestes dones seria l’ebrenca Sus Martí que passaria a liderar la Secretaria d’Organització en substitució de la diputada al Parlament i alcaldable a Pineda de Mar, Mònica Palacín.

Martí és llicenciada en Filologia Catalana amb menció a Filologia Francesa (UB), té estudis de Ciències Empresarials i està cursant el Grau d’Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha exercit de correctora i traductora de textos del castellà o el francès al català per a diverses empreses, administracions públiques, universitats i editorials com a professional independent autònoma. Des del 2015, ha estat assessora de càrrecs electes municipals i supramunicipals a les Terres de l’Ebre, com a integrant del Grup d’Esquerra Republicana de la Diputació de Tarragona. A més a més, durant més de 10 anys ha estat treballant com a càrrec tècnic de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, de suport als òrgans regionals, comarcals i locals del partit.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.