Jotes de tots els estils, amb danses diferenciades, i amb melodies pròpies de cada un dels municipis. La 9a festa de la Jota de la Ribera d’Ebre va demostrar dissabte el ric patrimoni cultural immaterial que conserva la zona i que s’ha pogut recuperar de l’oblit en molts dels casos. La trobada es va sobreposar als impediments de la jornada.

La pluja va fer canviar els plans, però no va aigualir la 9a festa de la Jota de la Ribera d’Ebre. Dissabte, l’activitat es va haver de dur al casal municipal de Benissanet per la tempesta que va caure durant la tarda. Allà, els valents que no van voler faltar a la cita anual van animar-se a ballar cadascuna de les jotes pròpies dels municipis de la comarca. En total, 17 balls diferents, la majoria dels quals recuperats al llarg dels últims 15 anys amb un laboriós procés de recerca oral i documental. L’objectiu de la festa és fer evident que la ciutadania és clau en mantindre’n la tradició: “si la ciutadania vol que la jota es mantinga, són ells qui se l’han de fer seua”, apuntava la presidenta de l’associació Lo Fardell Patxetí, Mireia Grangé.