El regidor d’Esquerra Republicana de l’Ajuntament de Deltebre Carles Aliau va abandonar el grup republicà i va passar a ser regidor no adscrit durant el ple del dimecres passat. Aliau va deixar el partit després d’un conflicte amb l’executiva. De moment, Esquerra Republicana es queda sense representació.

Al llarg del ple es va aprovar la moció del canvi de nom del carrer Girona per l’Avinguda 1 d’octubre. Aquesta ratificació es va donar a terme a partir d’un procés de participació ciutadana on un 64’4% de vots van ser a favor. També es va aprovar el reglament del Síndic o síndica de Greuges. Tot i que va estar per unanimitat, la CUP i el PP van assenyalar la poca participació ciutadana, ja que només el van votar 61 persones. La CUP al·lega que va havermanca d’informació i va dubtar sobre  la independència del síndic.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va defensar la figura del Síndic de Greuges i va afegir que ara el reglament sobre a exposició pública per la presentació d’al·legacions o aportacions.

Finalment, es va aprovar la moció en suport al sector aqüícola per unanimitat. Tanmateix, el regidor del Partit Popular, Tomàs Castells, va afegir que seria convenient que es sumessin a la moció els municipis de Sant Carles de la Ràpita i l’Ampolla.