L’ampostina Aina Cid i la seua companya la barcelonesa Anna Boada, s’han classificat per la final del mundial que s’està disputant a Bulgària i que es disputarà dissabte a partir de dos quarts d’onze del matí.

Jornada històrica per al rem espanyol que ha aconseguit classificar als dos bots que competien avui a la població búlgara de Plovdiv, per disputar les respectives finals A. Estarà en joc a més, en ambdós casos, la classificació per als jocs olímpics de Tokio 2020. Una fita complicada la que han aconseguit les embarcacions espanyoles, ja que tan sols són sis embarcacions les que disputen les finals A, a diferiència per exemple del piragüisme, on entren els nou primers bots.

Les primeres en aconseguir-ho han estat Cid i Boada, que han repetit l’èxit assolit al Mundial de Sarasota als Estats Units l’any passat i als Jocs de Rio, on van assolir la cinquena i la sisena posició final respectivament.

Les catalanes han competit en la segona semifinal del dos sense timoner, entrant en tercera posició amb un temps de set, quinze, tres-cents. Un crono que les ha deixat a menys d’un segon de les guanyadores de la regata, les irlandeses Aifric Keogh i Emily Hegarty que han deixat el cronometre amb set, catorze, sis-cents setanta.

A l’altra semifinal, domini aplastant de les parelles canadiense i neozelandesa, que es perfilen com a clares favorites a disputar-se l’or. De fet, les oceàniques defensen el títol de campiones del món aconseguit a Sarasota. La tercera plaça resta oberta entre els altres quatre bots, que en principi resten molt igualats, entre els que es troba el format per l’ampostina i la barcelonina.

D’altra banda, la segona alegria de la matinal l’han donat Rodrigo Conde i Patricio Rojas en el doble escull pes lleuger, acabant igualment en tercera posició i plantant-se a la final A de la seua prova. L’èxit del combinat estatal l’ha completat el dos sense timoner de Javier Garcia i Jaime Canalejos, que ha pogut disputar la regata de quarts de final suspesa per les males condicions climatològiques i cercaran el pas a semifinals demà a partir de les vuit del matí.