El portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) Manolo Tomàs ha aprofitat la pròxima celebració dels 18 anys de creació de l’entitat per recordar que la lluita continua. És més, Tomàs adverteix que el perill del transvasament ha vist transformades les seves estratègies i que en un futur, quan reprenguin els interessos, la lluita serà més complicada.
Segons Manolo Tomàs, “La política de transvasaments de l’Ebre continua, però ha modificat l’estratègia. En aquests moments s’ha transformat en la venda d’usos i concessions i això farà la nostra lluita més difícil, ja que l’any 2001 lluitàvem contra una llei i ara es lluitarà contra una sèrie de transaccions econòmiques puntuals que seran molt difícils d’explicar”.
Tomàs considera que, “Hem d’entendre la situació, estudiar-la i buscar alternatives. Hem de crear entre la gent jove, el concepte de lideratge i coneixement suficient per afrontar amb garanties d’èxit la nova situació”.
El portaveu de la PDE creu que, “Ens hem d’agrupar per quan la lluita torni. Naltros no tenim cap intenció de cansar-nos i retirar-nos. La lluita l’hem de guanyar”.
Dissabte dia 15 de setembre la PDE ha organitzat una festa de celebració del 18è aniversari de la seva creació. L’objectiu és reconèixer la labor i la implicació d’aquells joves que han nascut, crescut i participat activament en la lluita amb l’objectiu d’encoratjar-los a seguir.
Entre els actes més destacats hi haurà la repintada del mural que hi ha al pas del riu per Tortosa, i un debat de joves de la conca de l’Ebre, una exposició de cartells i un sopar de germanor al Centre Cívic de Ferreries, al que seguirà un festival musical dels Sirgadors amb final de festa amb DJ´s. Diumenge dia 16 de setembre tindrà lloc la 18a Piraguada Xerta-Aldover-Tortosa.