Arrancava la competició al grup primer de tercera catalana i ho feia amb les primeres sorpreses de la temporada després de l’empat a un gol aconseguit pel debutant Flix al camp de la Cava. El duel entre candidats a estar dalt acabava amb triomf dels locals entre el Jesús Catalònia i l’Aldeana, en un partit marcat per la polèmica arbitral.

A tercera catalana la jornada inaugural va tenir diversos al·licients i plena d’incògnites. D’entrada l’estrena de la Cava que va salvar in extremis l’empat davant el Flix, que es va avançar al marcador amb gol de Tini. Ferran des del punt de penal aconseguia l’empat ja en temps de descompte. També s’estrenava a la categoria el Jesús Catalònia després del descens de la temporada passada, davant un Aldeana que presentava la seua candidatura a estar entre els conjunts capdavanters. Un partit que va tenir polèmica arbitral. Els aldeans s’avançaven al marcador amb gol de Jonathan López al primer temps, però els jesusencs aixecaven el marcador mitjançant Prades i Xescu li donaven la volta a un partit marcat per les jugades a les àrees.

Un altre dels partits que va destacar de la jornada va ser el Roquetenc-Sant Jaume, que va acabar amb golejada dels roquetencs per cinc gols a dos. Òscar Camarero avançava dos cops als locals, però la rèplica la trobaven els del Montsià mitjançant Eric que establia l’empat al marcador les dos vegades. El partit va ser molt parell i amb alternatives constants fins que Cristian Ventura i Camarero de penal desencallaven un partit, que tancava Roger Turch.

De la resta de la jornada destaca la victòria per la mínima amb el gol d’Emili del Remolins-Bítem davant el debutant Rapitenca B, en un partit molt igualat i marcat per la polèmica arbitral en deixar d’assenyalar un penal a l’àrea local. El Batea golejava per zero a quatre a un Alcanar molt limitat a l’igual que el Jesús i Maria que es desfeia pel mateix marcador del Masdenverge. Victòries a domicili del Perelló per tres a quatre a Corbera d’Ebre i del Santa Bàrbara al camp de l’Ametlla de Mar per zero a dos i empat a un gol entre l’Olímpic Móra d’Ebre i el Godall.

La classificació:

Després dels resultats de la jornada el grup primer de tercera catalana set equips lideren la taula classificatòria després de sumar la victòria en el primer compromís de lliga. És líder el Jesús i Maria, tot i que no pot pujar per complir el segon any de sanció, i ocupa la plaça d’ascens directe el Batea per tenir millor coeficient general. Les places de descens són per al Masdenverge i Alcanar, encara sense puntuar.