Des de les quatre de la matinada, uns 250 voluntaris han ajudat al Parc Natural del Delta de l’Ebre a anellar prop de 400 polls de flamenc. D’aquesta forma, és té controlada la població d’aquesta au protegida i que a Catalunya només cria al delta de l’Ebre.

Els voluntaris arriben a la Punta de la Banya quan encara és fosc i condueixen els polls fins un tancat. Es reparteixen en equips segons el color de la seva samarreta i a trenc d’alba comença l’anellament.

Després se’ls pesa i se’ls mesura el bec, les ales i les potes. Per últim un voluntari agafa el poll i el diposita a la vora de la platja. Una experiència, per molts, irrepetible, que ni tant sols s’ha volgut perdre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Des de 1992, la població de flamencs ha tingut alts i baixos a causa de l’acció de l’home i els depredadors, però des de fa uns anys ja es manté estable. El director del Parc Natural, Francesc Vidal, explica que la població s’ha estabilitzat en els últims anys. Aquest any la colònia, la més important de la mediterrània, compta amb 2.176 parelles que han tirat endavant 1.545 polls.

Dels més de 3.500 flamencs anellats al delta des de 2004, se’n han localitzat en zones d’Espanya, França, Itàlia però també de Mauritània, Senegal, Montenegro o Turquia.

Periodista.