El Club Nàutic Riumar de Deltebre organitza pel proper dissabte 21 de juliol una nova edició de l’activitat turística, Via Blava “De l’arròs al vi”. El prop d’un centenar de participants que prendran part en l’activitat gaudiran d’una jornada lúdica remuntant el riu des de Deltebre, fent una aturada a la Festa del Renaixement de Tortosa, on tindran un guia que els endinsarà a la festa, per cloure l’activitat amb un tast de vins a la Catedral del Vi del Pinell de Brai i un dinar de germanor a l’hotel Villa Retiro de Xerta.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Josep Monclús, acompanyat per la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Deltebre, Anna Giménez, el president del Club Nàutic Riumar de Deltebre, Joan Vicenç Barbas, i del director de l’IDECE (Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre), Joan Martí Masdeu, ha fet la presentació d’aquesta quarta edició de la Via Blava. L’organització ha informat que ja es compta amb una vintena d’embarcacions inscrites i prop d’un centenar de persones. La quarta edició de la Via Blava té com a col·laboradors l’Ajuntament de Tortosa, l’Ajuntament de Deltebre, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, el Club de Rem Tortosa, l’IDECE, l’Hotel Restaurant Villa Retiro de Xerta, i de la companyia d’assegurances Metromar.

La navegació fluvial riu amunt durarà entre dos hores i dos hores i mitja, i per a totes aquelles persones que no disposen d’embarcació pròpia, s’habilitarà un procediment de reubicació en altres embarcacions que disposen de places lliures. Per a més informació al respecte d’aquesta activitat, i per a realitzar les reserves, es pot trucar als telèfons del Club Nàutic Riumar (977 470 618 / 619 196 707).

Des de l’IDECE s’ha explicat que s’ha garantit que les embarcacions puguin arribar fins a Tortosa i que l’aparició d’una illa pels alts cabals de l’Ebre de tot l’hivern i primavera ha fet que s’hagin hagut de reubicar els amarratges. Així les embarcacions petites amarraran a l’embarcador de davant del Mercat de Tortosa i les grans ho faran a la part que s’habilitarà al barri de Ferreries.