El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha renovat l’agenda digital de la comarca amb un nou portal a internet, que neix amb la voluntat de concentrar en una sola pàgina tota l’agenda d’actes i activitats que es duen a terme als pobles de la Ribera d’Ebre. Es pot consultar a través de l’accés directe a www.ageda.riberaebre.org, i també ha quedat integrada dins del web del Consell Comarcal www.riberaebre.org.

L’objectiu és visualitzar l’activitat i vitalitat de la comarca i està oberta a tots aquells actes que organitzen tant les administracions públiques de la comarca, com de les entitats locals i comarcals que tinguin una programació oberta al públic. El portal es posa en marxa coincidint amb l’arribada de l’estiu, quan la comarca bull d’activitat, amb celebracions com Sant Joan que dóna inici al solstici d’estiu, i les festes majors dels 16 pobles de la comarca, entre altres.

Una eina útil per a residents, visitants i programadors

Aquesta nova agenda digital de la Ribera d’Ebre vol ser un portal de referència per als residents a la comarca, però també per aquells que vulguin visitar la Ribera i vulguin programar la seva estança. Des del portal hi ha l’opció de consultar els actes per poble, i també es pot visualitzar-ne els continguts segons el tipus d’activitat, ja que estan classificats per categories: Festes i Tradicions; Música i Dansa; Exposicions i Arts Plàstiques; Natura, Senderisme i Esports; Teatre i Cinema; Fires; Xerrades, Debats, Cursos i Tallers; Infantil i Gastronomia.

A més, l’agenda web també vol ser una eina útil per als programadors de la comarca, per conèixer el calendari d’actes que es duen a terme a l’hora de posar data a una activitat. Els usuaris poden donar-se d’alta a través del propi web per rebre notificacions de les activitats i dóna opció en accedir d’habilitar un accés directe a la pàgina d’inici des d’un telèfon mòbil, entre altres prestacions.

Els programadors de la comarca poden fer ús d’aquesta eina per a difondre les seves activitats, enviant un correu electrònic a l’àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre [email protected] perquè es publiqui els seus continguts a l’agenda comarcal.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez