La Convenció Municipalista del PDeCAT celebrada aquest divendres a Castelldefels ha avalat la proposta de la direcció de concórrer a les eleccions municipals amb la marca Junts per Catalunya tot i que cada grup local podrà adaptar-la a la seva realitat. La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha instat els càrrecs locals a sumar i integrar orígens i projectes diversos per fer llistes transversals en vista a les eleccions municipals de l’any vinent. “A un any vista us volem demanar que seguiu sumant tota aquella gent, amb carnet o sense, que ens ajudin a créixer”, ha assenyalat. Pascal ha recordat que en política “sumar multiplica” i que amb l’objectiu de guanyar i ser un cop més la primera força municipal cal ser més que mai “una força política oberta” que aglutini diferents sensibilitats amb el fil conductor del “compromís amb el país”.
ACN || La Convenció Municipalista que aquest divendres i dissabte té lloc a Castelldefels és el punt de partida per preparar les eleccions municipals de l’any vinent i ha de servir al Partit Demòcrata per decidir la seva estratègia en vista els comicis. La direcció ja va anunciar al Consell Nacional del passat 26 de maig que el PDeCAT es presentaria a les eleccions amb la marca electoral de Junts per Catalunya i la convenció, que ha aplegat més de 400 càrrecs electes, ho ha ratificat aquest divendres.
En l’obertura d’aquesta primera jornada, que finalment no ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, el president del Consell d’Acció Municipal del PDECat i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat, com Pascal, que l’objectiu és guanyar les eleccions i que per aconseguir-ho “cal ser flexibles” i no tenir gaire en compte l'”estètica”.

En aquest sentit, ha destacat que els canvis que ha patit la política catalana en els darrers mesos obliguen a “saber llegir la realitat del país” i a “plantejar-se diverses preguntes” per decidir si s’encararen les eleccions des d’un punt de vista 100% plebiscitari o 100% municipalista. Solsona ha alertat que depèn de com s’enfoquin les eleccions “es pot obrir la porta a Cs per entrar massivament als ajuntaments” i s’ha de veure si això encaixa amb l’objectiu de millorar els resultats de les anteriors municipals.

Per últim, Solsona ha afegit que sigui quina sigui l’estratègia escollida, el que caldrà és aconseguir que “tothom se senti còmode”, ja sigui un poble petit o una gran ciutat o s’estigui al govern o a l’oposició, i construir “un gran paraigua” que els permeti ser flexibles per adaptar-se a cada moment polític.

Autor:

Periodista.