El dissabte de matinada, un grup ultra va arrencar la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics que hi penjava del balcó de l’ajuntament de l’Ametlla de Mar. L’acció l’haurien fet dos grups relacionats amb el moviment per Tabàrnia anomenats “Brigada Penedès” i “Resistència de l’Alta Tabàrnia”. Com es veu a les seves xarxes socials, entre les seves activitats principals hi ha el robatori de símbols independentistes o en solidaritat amb els polítics empresonats arreu de les comarques de Tarragona.

Segons un d’aquests grups ha explicat per les xarxes socials, on van penjar el vídeo, el comando estaria format per deu cotxes amb cinc ocupants cadascun. En el mateix comentari s’apunta que una tercera persona, vestida de blau clar, s’apropa als dos individus que arrenquen la pancarta. A continuació es llança el següent advertiment: “si nos buscan nos encuentran […] nosotros tenemos gente muy dispar y algunos con licencia por profesión, no digo más. Así que no somos una ONG… si quieren panes tendrán tortas a pares”.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ja ha dit que mentre hi hagi gent innocent a la presó a la Cala es continuarà exigint la seva llibertat.

Periodista.