Garcia és, amb diferència, el cognom més comú a Espanya. En hi ha més de 1.400.000 a tot l’Estat i 340.000 a Catalunya.  Però també és un poble de la Ribera d’Ebre de poc més de 600 habitants. Aprofitant aquesta coincidència, l’ajuntament ha organitzat la primera trobada de persones que comparteixen el cognom Garcia.

El dissabte es van barrejar més de 300 Garcies de de Barcelona, Sevilla, Castelló, Terol o fins i tot d’Hondures. Tampoc en van faltar dels pobles de la Ribera d’Ebre. Curiosament, a Garcia només hi ha tres habitants amb aquest cognom que tampoc van faltar.

Que el poble es digui Garcia és una coincidència amb el cognom. D’acord als documents més antics del municipi datats del segle XII, el poble s’anomenava Carsia i, en algun moment de la història, el topònim es va fer idèntic al cognom. Tot i així, l’ajuntament no ha deixat passar l’ocasió de fer una singular festa per donar a conèixer els seus atractius turístics.

Periodista.