L’Obra Social ‘La Caixa’ aportarà 6.000 euros al projecte per equipar una sala multisensorial a la residència assistida de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. El projecte consisteix en la creació d’un espai dotat d’aparells tecnològicament desenvolupats per estimular diferents sentits, des del treball terapèutic, pedagògic o simplement amb l’objectiu que la persona gaudeixi d’aquell temps a la sala.

A la sala Snoezelen o sala multisensorial es podrà treballar l’estimulació somàtica, la vibratòria, la vestibular, la visual, olfactiva, oral i gustativa, auditiva, tàctil, a més de disposar d’un espai per a la comunicació i interacció, i per a la relaxació. El projecte es distribueix en dos espais: una sala més relaxant, i una altra més activa i polivalent.

Els usuaris d’aquest projecte seran pràcticament la totalitat dels residents a la llar de l’Hospital de la Santa Creu, especialment, els que presenten demència. També se’n beneficiaran els transtorns de conducta, les malalties neuropsicològiques, les malalties psiquiàtriques, i els transtorns psicomotrius, entre altres. La sala Snoezelen permetrà afavorir una millora atenció centrada en la persona, augmentar la qualitat de vida dels residents, reforçar els vincles socioafectius entre els residents i professionals, ampliar els coneixements tècnics dels treballadors, millorar exponencialment la qualitat del nostre servei, ser pioners en aquest àmbit a nivell residencial de la zona.

Aquesta setmana s’ha signat l’acord de col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’ en el projecte. La directora Banca d’Institucions de CaixaBank a les Terres de l’Ebre, Tatiana Caro, i la directora d’Àrea de CaixaBank, Ingrid Borràs, han signat el conveni juntament amb l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el conseller delegat de GESAT, Pere Panisello.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez