La Marea Pensionista i el Comitè Unitari de Jubilats i Pensionistes de les Terres de l’Ebre han reunit prop de 150 persones al centre d’Amposta, en la que ha estat la primera manifestació pels carrers del Montsià. També ha estat la primera protesta a l’Ebre des de l’acord entre el govern del PP i el PNB per actualitzar les pensions d’acord l’IPC durant els propers dos anys, el que suposarà una pujada del 1,6%.

Unes mesures, però, que consideren insuficients i de curt abast. “No sabem què passarà a partir del 2020: no sabem si se’ns quedarà en un 20%”, retreu Juan García, portaveu de la Marea Pensionista i el Comitè Unitari de Jubilats i Pensionats de les Terres de l’Ebre.

Pels pensionistes aquesta millora és fruit de les massives mobilitzacions de les últims setmanes. “Si fas soroll, al final aconsegueixes alguna cosa”, ha afegit García. Per això diuen que seguiran les protestes. Volen que les pensions quedin assegurades a la constitució i que es puguin finançar a través dels pressupostos generals. “Que tinguem una pensió mínima de 1.080 euros, que la llei de Dependència entri com ho hauria d’haver-ho fet, que les pensions de viduïtat pugin com ho han de fer i altres punts”, ha resumit García.

Aquest 1 de maig, dia del treballador, la Marea Pensionista no es sumarà a les manifestacions dels sindicats. Tot i així emplacen als treballadors a lluitar pels seus drets i reclamar també unes pensions dignes.

Periodista.