El 30 d’abril del 1915 la HIFE arrancava el seu primer cotxe de viatgers amb el recorregut Alcalá-Benassal. L’empresa d’autobusos va néixer a Benassal, població on s’hi troba el brollador de la Fuente en Segures i on s’embotella l’aigua que porta el nom d’aquest municipi. 100 anys després i per rememorar els seus orígens, les dos empreses han elaborat una línia especial d’ampolles d’aigua que es vendran a les estacions d’autobús. Però aquest conveni també vol conservar les arrels i aquest nexe que els uneix.

Història

Abans del 1915 el recorregut per arribar al Manantal de La Fuente en Segures presentava certes difcultats i impossibilitava l’aproftament turístc de l’espai, concorregut a l’estiu. Així, aquell any va crear-se La Hispano de Fuente En Segures S.A., actual Hife, amb un autobús de la Hispano Suiza que va agilitar el transport dels estuejants per tal de gaudir de les aigües termals de Benassal.

Donat l’èxit, l’empresa de transports, que unia Benassal amb el Manantal de La Fuente en Segures va anar creixent i expandint-se pel territori. Amb l’ampliació de les línies regulars d’autobús també ho va fer la distribució de l’aigua, que actualment es pot trobar a molts indrets de tota la costa del Mediterrani, a Aragó, Astúries, Catalunya, Comunitat Valenciana, les Illes Balears, i fns i tot a Dubai.

Aquesta edició promocional es podrà trobar a partir d’aquest dijous en diferents formats als restaurants i cafeteries Cap de Ball situades a Tortosa i Amposta, a l’estació de servei del carrer Cervantes, a la de l’Estadi i a Quatre camins de Tortosa, i a l’estació de servei Repsol situada a l’avinguda la Ràpita d’Amposta.

L’excel·lent aigua del Manantal de la Fuente en Segures té propietats mineromedicinals reconegudes històricament i indicades per a la cura de la salut en general i afeccions de ronyó en partcular. Per aquestes propietats va ser declarada aigua mineromedicinal i d’Utlitat Pública el 1928.

En els més de 100 anys de recorregut, la Hife ha crescut exponencialment i d’aquella línia regular en un autobús ha passat a disposar de més de 250 vehicles en recorreguts urbans, interurbans, regulars i discrecionals a més d’agències de viatge, restauració, estacions de servei, tallers propis de manteniment i neteja de vehicles.

L’acte de presentació ha estat presidit pel delegat general d’Hife, José María Chavarría, amb la companyia de l’alcaldessa de Benassal, Maria Luz Monterde, i l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé. Chavarría ha destacat els orígens de les dues empreses i la seva evolució amb el pas del temps. Per la seva part les dues alcaldesses han coincidit en la relació històrica de les dues poblacions i el desig de recuperar-la.

Autor:

Comunicador.