Un ciclista, veí del Pinell de Brai de 41 anys, es recupera a l’Hospital Comarcal de Móra de l’Ebre de les greus ferides que li va ocasionar l’atac simultani de cinc gossos de caça mentre anava amb bicicleta per un camí de Miravet el passat dissabte. L’home, presentava lesions de gravetat als braços i cames, principalment. També havia perdut molta sang. Com a conseqüència de tot plegat, va haver de ser operat dos cops. Segons fonts del centre sanitari, en aquests moments es troba estable dins del pronòstic reservat. El propietari dels animals, que va aturar l’agressió fent sonar trompeta però va deixar la víctima malferida al lloc dels fets sense assistir-la, està sent investigat pels Mossos d’Esquadra pels suposats delictes de lesions i omissió del deure de socors.
Els fets van tenir lloc el passat dissabte al migdia, quan la víctima havia sortit del seu poble per passejar amb bici per un camí rural que condueix fins la veïna població de Miravet. A l’altura dels dipòsits d’aquest municipi, un grup de cinc gossos va irrompre i el van atacar violentament. L’episodi es va allargar durant uns minuts, just fins el moment que el propietari dels animals va fer sonar una trompeta, fent que els animals es retiressin.

Però malgrat l’estat de la víctima i les greus ferides que presentava, l’home va abandonar el lloc dels fets sense atendre-la. Anava acompanyat de vuit gossos en aquell moment, segons han apuntat fonts policials. Tampoc va fer cap gestió per avisar els efectius d’emergències. De fet, no va ser recollit fins una hora després pel seu mateix germà, a qui va aconseguir avisar, però sense poder precisar la seva localització exacta. Una ambulància va atendre’l al nucli urbà de Miravet abans de traslladar-lo a l’hospital.

Posteriorment, va ser el mateix germà qui va presentar una denúncia pels fets davant dels Mossos d’Esquadra. El propietari dels animals, que és l’encarregat d’una finca pròxima on hi té onze gossos de caça, va personar-se diumenge a la comissaria per a prestar declaració. Va argumentar que no havia considerar tant greu l’estat de la víctima. També va adduir que la seva presència al costat de l’home ferit hauria fet que els gossos s’acarnissessin encara més. Els Mossos d’Esquadra li van comunicar que està essent investigat per suposats delictes de lesions i omissió del deure de socors. L’home encara manté els gossos en dipòsit a l’espera de futures resolucions judicials.

No és el primer cop que el propietari dels animals és denunciat per fets similars. L’any 2014, un dels gossos va mossegar un home que corria per un camí pròxim a la finca on treballa i on habiten els gossos. Un any després, un altre dels animals va causar ferides a la cama a un home que feia esport dins de la seva pròpia finca.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez