L’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa (PDeCAT), ha declarat aquest dilluns al matí als jutjats de Tortosa que el consistori no podia retirar els símbols i llaços grocs d’espais públics que no eren de titularitat municipal. El jutjat número 2 de Tortosa investiga l’alcalde per un presumpte delicte de propaganda electoral, arran la denúncia de la Junta Electoral de Zona de Tortosa en les passades eleccions del 21 de desembre.

El 5 de desembre la Junta Electoral ja va citar a diversos alcaldes del Baix Ebre, entre els quals el de l’Ampolla, advertint que tenien 24 hores per treure de la via publica llaços grocs, estelades i cartells de llibertat presos polítics. Arasa ha declarat a la jutge que així ho van fer a l’Ampolla, a excepció en uns terrenys que son propietat d’Adif, Abertis i del Ministeri de Foment i on per tant, “no teníem cap competència en aquests espais”. De fet, Arasa ha recordat que els Mossos d’Esquadra van emetre un informe en aquest sentit i que per això es van posar en contacte amb altres administracions per retirar-los.

“Crec que el que busquen és intimidar i acovardir-nos. No té cap ni té peus que ens citin a declarar quan ja havíem tret tots els símbols que ens demanava la Junta Electoral. Per tant el que volen és atemorir-nos però ens mantenim dempeus”, ha assegurat Arasa a la sortida de la seva declaració als jutjats de Tortosa.

Rodejat de desenes de veïns i companys de partit, l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, ha entrat als jutjats de Tortosa aquest dilluns al matí. Ara la fiscalia haurà de decidir si segueix endavant amb el procediment. Mentrestant, altres ajuntaments de les Terres de l’Ebre com els d’Alcanar, Amposta o Roquetes podrien rebre la mateixa citació els propers dies. Per aquests delictes es tipifiquen penes d’un any a tres mesos de presó.

Periodista.