Ho farà conjuntament en els macro concerts que es preparen amb motiu del 25 Aniversari de l’Associació Catalana d’Escoles de Música. El 18 de març actuaran al Tàrraco Arena i el 10 de Juny a la Festa Final a Barcelona, conjuntament amb gairebé 7.000 músics més.

El diumenge 10 de juny, més de 6.500 músics provinents de les 82 escoles de música que hi ha Catalunya, i que formen part de l’Associació Catalana d’Escoles de Música, oferiran un concert multitudinari al camp de futbol de l’Espanyol amb motiu dels 25 anys que compleix l’entitat.

La intenció és culminar el programa d’actes d’aquest aniversari amb una gran festa, un concert multitudinari en el qual estaran representades diferents disciplines musicals (corda, cors, percussió, guitarres, baixos, instruments tradicionals, bandes, etc) amb la intenció de fomentar la col·laboració entre escoles i l’intercanvi d’experiències, entre els alumnes.

L’Escola de Música “Germans Arasa” de Santa Bàrbara, serà una de les 82 que participaran en aquest macro concert, tal com explicava a la nostra emissora el seu director Marc Subirats, afegint que per poder preparar i conjuntar aquest multitudinari esdeveniment musical, prèviament s’estan fent una sèrie de concerts i trobades per dur terme una mena d’assaig previ, així, la Trobada de Bandes se celebrarà el diumenge 18 de març, a l’antiga plaça de toros de Tarragona, Tàrraco Arena, on s’aplegaran uns 1.600 músics de vent, vinguts de tot el territori català, per formar aquesta nombrosa banda i oferir el seu concert a les 16.30 h.

Tant la trobada prèvia del 18 de març, com la festa final del 10 de juny, ha de permetre als alumnes de les escoles de música catalanes, viure una experiència especial i inoblidable, participant en un gran projecte que els ha d’omplir d’il·lusió i motivació durant tot el curs i mostrar a tot el país la valuosa tasca que estan fent, malgrat els entrebancs i les dificultats que estan patint les Escoles de Música els darrers anys

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez