Els ajuntaments de Vinebre i Benifallet no només són dels deu municipis ebrencs comandats per alcaldesses sinó que també tenen al ple una majoria de dones. En concret, en el cas de Vinebre hi ha cinc regidores i dos regidors. També en destaca el paper de la dona a la vida social i activa del municipi.

Només 10 dels 52 ajuntaments de les Terres de l’Ebre tenen una alcaldessa. És la xifra més alta dels últims anys però, tot i així, la ràtio de consistoris amb una dona al capdavant no arriba encara al 20%. En aquesta situació en destaquen els ajuntaments de Benifallet i Vinebre que tenen majoria de dones al ple. En el cas del poble de la Ribera d’Ebre, a més, diversos càrrecs públics i municipals també estan ocupats per dones.

A Vinebre la igualtat de sexes la tenen més que assumida. De fet, quan s’han de fer grups i entitats ja no es miren les quotes sinó les persones.

La comarca amb més dones al capdavant dels ajuntaments és el Baix Ebre. La recent alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, és la que en destaca més. A Camarles Sandra Zaragoza que alhora presideix el Consell Comarcal. Mercè Pedret encapçala el consistori a Benifallet i Maria Bertran a Tivenys. Al Montsià, Núria Ventura encapçala l’Ajuntament d’Ulldecona i Teresa Esmel a Godall des del mes passat. A la Ribera d’Ebre, a part de Vinebre, també Blanca López i Conxita Pujol ocupen les alcaldies de Garcia i Ginestar respectivament. L’EMD de la Serra Dalmos també està presidida per Lourdes Pena. A la Terra Alta només hi ha una alcaldessa, Eva Amposta que amb 25 anys s’ha convertit en la primera dona de la història de Pinell de Brai amb aquest càrrec. Pel que fa al Consell Comarcal del Montsià en destaca la presidència per Carme Navarro.