Des de primera hora del matí ha nevat a tota la Terra Alta per sota dels 400 metres deixant imatges com aquesta. S’han acumulat gruixos de fins a 10 centímetres a Horta de Sant Joan i Arnes, on ha caigut amb més intensitat. A mig matí, i per precaució, s’ha suspès el transport escolar que depèn del Consell Comarcal. En total set rutes anul·lades i més 250 alumnes que no han anat a escola. Malgrat això la majoria de centres escolars i l’institut de Gandesa han continuat oberts. 

Protecció Civil ha mantingut l’alerta del pla Neu Cat a tot el territori. Els agents rurals han hagut de prestar ajuda a algun vehicle, però en general no s’han produït problemes a les carreteres. Els llevaneus han treballat amb intensitat tota la jornada per retirar la neu de la carretera. En algun moment s’ha hagut de tallar la circulació a la T-334 entre Horta de Sant Joan i Bot i la N-420 ha quedat restringida pels camions entre Alcanyís i Gandesa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=USmUnZzANzU

 

 

La neu no cualla a Tivissa

A la Ribera d’Ebre s’espera que caigués alguns flocs de neu però finalment s’ha quedat només en pluja. De fet a cap municipi s’han registrat temperatures inferiors als 0 graus. Només al terme municipal de Tivissa ha nevat lleugerament a la cota 315, a la serra de Llaberia. Al Coll de Fatxes, els bombers de Tivissa han pogut constatar que la única enfarinada que ha caigut a tota la comarca. Al nucli urbà s’han registrat 12 litres d’aigua per metre quadrat. A Ascó, s’han acumulat 7 litres d’aigua i a Benissanet 5,3. 

 

Neu al Port i pluja al Delta

La neu ha seguit caient amb força al Massís del Ports, on s’han acumulat gruixos de fins a 25 centímetres. Avui s’ha mantingut tancat l’accés al cim de CAro i era obligatori l’ús de cadenes per poder accedir a la zona del Cargol i el Mascar, dins del Parc Natural dels Ports. La neu també ha fet acte de presència en municipis com Paüls, on s’ha repartit sal pels carrers per precaució.

A la costa de l’Ebre les precipitacions en forma de pluja han estat també constants al llarg del dia. S’han registrat 12 litres per metre quadrat a la Ràpita, 8 a Sant Jaume d’Enveja i 6 a Tortosa. Demà el sol tornarà a sortir a totes les Terres de l’Ebre. Segons el servei meteorològic de Catalunya les temperatures continuaran baixes i bufarà vent de tramuntana i mestral amb cops que poden ser molt forts.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=UhCCeoxRomY

 

 

Periodista.