Bon vi, bona música i bona companyia. Aquest era el leitmotiv que volia transmetre el Celler de Batea en la presentació dels nous vins de l’anyada. La potent cooperativa de la Terra Alta ha volgut donar a conèixer les seves noves creacions a través d’una festa mai vista a la comarca:  un tast que incloïa visita al celler, menjar ràpid i de qualitat i de fons, la veu dels ebrencs Marta & Gregori.

Ho explica el president del Celler, Pere Rams: “Tenim pensat allargar la presentació durant tot el dia. La gent hauria de venir per tastar els nostres nous vins i poder veure un esdeveniment que no s’havia fet mai a Batea ni a la zona. És una novetat que de moment està agradant”.

La verema ha estat més curta que en anys anteriors per culpa de la sequera, però la qualitat ha fregat l’excel·lència. En aquest acte era el torn de presentar els vins més joves de l’anyada com el Vall Major blanc, negre i rosat, tots tres a base de garnatxa i el Chardonay i el Naturalis Mer, un blanc ecològic 100% també garnatxa blanca.

El vi més transgressor ha estat el Chardonay, que sorgeix de la iniciativa de l’enòloga de la cooperativa i la comercial, dues dones amb esperit emprenedor: “Vam proposar un dia embotellar aquesta varietat que fins ara no s’havia fet mai”, explica l’enòloga de la cooperativa, Judith Folch, “És molt diferent de la garnatxa blanca, ja que té un gust afruitat més tropical”.

Ara queden per presentar dos vins ecològics més i la gamma convencional de negres de criança. Els productes estrella del Celler de Batea guardaran la incògnita encara fins d’aquí a uns dies més.

 https://youtu.be/fQkr95gLj0Ehttps://youtu.be/fQkr95gLj0E

Autor: