Ara, sense que l’Administració se n’haja fet càrrec, el Col·lectiu de Voluntaris Animalistes de les Terres de l’Ebre, vinculat al primer grup que va denunciar la situació fa més d’un any (Progat Deltebre), va anunciar fa uns dies que tots els recursos materials de què disposava per tenir cura de la vintena d’animals que romanen a l’Illa s’havien esgotat, tot i que en fer una crida d’urgència als donants i voluntaris, va aconseguir en poc temps prop de 1.500 quilos de menjar i additius alimentaris per aportar més vitamines i minerals als aliments. En tot cas, els recursos privats s’estan esgotant i els públics no arriben.
Val a dir que, segons algunes versions, el Govern no s’hi ha posat efectivament perquè la Generalitat està intervinguda per part de l’Estat i això hauria fet encallar el projecte per gestionar l’illa, pendent només que siga dotat de pressupost segons hauria transmés el delegat del Govern, Xavier Pallarés, destituït en aplicació de l’article 155 de la Constitució, al Col·lectiu de Voluntaris Animalistes.
En concret, les mesures de l’executiu passaven per “a través d’una empresa externa, alimentar, cuidar el terreny, delimitar les zones de pastura i, segurament, esterilitzar una part dels animals [els exemplars del sexe menys nombrós] per controlar-ne la reproducció i garantir el seu benestar”. 
 
Tots els detalls i les reaccions dels grups de voluntaris a l’edició en paper del setmanari ‘L’Ebre’.
 
https://youtu.be/pWfQzgGW60Y

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez