Les cases com estands firals i les destil·leries de l’alcohol com a protagonistes de la cita i l’aiguardent com a producte de motiu de la festa per excel·lència de Prat de Compte. Després de 18 anys la Festa de l’Aiguardent continua creixent i assoleix noves metes. L’últim objectiu va ser l’aiguardent de garrofa que després d’anys han aconseguit crear amb dues varietats.

Tot i que la beguda destil·lada pren el protagonisme d’aquesta festa, els productes agroalimentaris locals també s’han donat a conèixer aprofitant que més de 5000 persones passen anualment en aquesta cita terraltina. Una vessant que també està de relleu des de fa 14 anys és l’artística. El concurs de Pintura Ràpida Joan Lahosa i la presentació del llibre de la biografia del pintor volen homenatjar a l’artista del municipi.

Durant el cap de setmana també van oferir-se diferents tallers artesanals i els visitants van tenir l’oportunitat d’entrar als antics tallers de destil·leria.