La fira, celebrada del 2 al 4 de juny a Ficoba, recinte firal d’Irun (Guipúscoa), ha tancat les portes amb un increment del 15% en el nombre de visitants: durant la present edició gairebé 13.000 persones han visitat els 170 estands, distribuïts en tres pavellons, d’entre ells molts de perfil professional.

En aquesta ocasió la família Muria, apicultors des de 1810, tampoc ha volgut faltar a la cita ineludible entre professionals i usuaris finals de productes ecològics, amb la seva col·lecció ecològica Bio Muria.

La companyia ha aprofitat el Saló per presentar la seva nova col·lecció de Gominoles Bio, comercialitzades en tres sabors (Mel, Eucaliptus-Pròpolis i Regalèssia-Mel), que se suma a les tres gammes de producte bio existents: Mel Ecològica, Xarops i Suplements Alimentaris i Mel de Sabors.

Mel ecològica amb 11 varietats de mel: bruc, castanyer, bosc, milflors, eucaliptus, muntanya, farigola, cantueso, taronger, acàcia, romaní. La col·lecció també compta amb pol·len natural.

Xarops i Suplements Alimentaris / Gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris: gelea reial per a nens, adults i 3a edat, gelea reial fresca, pol·len fresc, extracte de pròpolis, els xarops Adulmur i Infamur, els esprais Oralmur amb pròpolis i Oralmur amb pròpolis i aranja i les dragees Defenmur, Estimur i Geliomur.

10 varietats de Mel de diferents Sabors: bosc amb all negre de Pedroñeras; bosc amb llavors de cacau; mil flors amb canyella; mil flors amb cúrcuma; muntanya amb gingebre; muntanya amb pròpolis; romaní crua amb gelea reial; mil flors amb vainilla i pa d’abelles; mel de bosc amb pol·len fresc i mel de taronger amb safrà.

Aquesta gamma, que és la que té més èxit entre els consumidors, va ser guardonada amb el Premi al Millor Producte BIO de la 23a edició de la Fira de Productes Biològics i Consum Responsable BioCultura Barcelona 2016, sent triada entre més de 18.000 referències de productes ecològics .

La família Muria, sisena generació d’apicultors, ha unit el saber fer dels seus avantpassats, la qualitat agroambiental de les muntanyes mediterranis i la tecnologia més avançada per crear una gamma de productes biològics d’altíssima qualitat.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez