Les visites, tot i les condicions climatològiques, van ser molt abundants i unes 200 persones han visitat el centre d’interpretació del Perelló i van aprofitar per comprar els productes. Els responsables d’explotacions, cellers i fàbriques de producció de productes artesanals van fer un balanç molt positiu d’aquesta iniciativa que va prendre la generalitat ara fa un any.
Benvinguts a Pagès
Benvinguts a Pagès és el resultat de l’esforç, la confiança i l’aposta decidida de l’Administració, però també del territori, que s’ha abocat de nou en la participació i preparació de la iniciativa. Més de 750 ofertes diferents, entre explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries, delegats comarcals, treball conjunt i transversal entre diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Alícia, els diferents patronats de turisme de les Diputacions, els Consells Comarcals i l’Ajuntament de Barcelona.
Benvinguts és un projecte pensat amb i per al territori, per desestacionalitzar i redistribuir el flux turístic i per dotar de nova oferta totes les comarques catalanes; una proposta lúdica i turística entorn del producte i l’àmbit rural. Una aposta decidida pel producte de proximitat, per valorar el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem.
És una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. A més, enguany la Setmana Bio s’incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments se celebraran de forma conjunta, de manera que Benvinguts a Pagès donarà el tret de sortida de la Setmana Bio, que tindrà lloc del 3 al 9 de juny de 2017.