La seva vocació de conquerir nous públics per a la producció catalana, de consum minoritari a casa nostra, ja comptava amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Fundació SGAE, l’Agència Catalana de Joventut i els ajuntaments implicats. Ara es consolida amb la col·laboració de les diputacions de Lleida, Tarragona i Girona, i dels ajuntaments que s’hi adhereixen, una aliança que permetrà portar estrenes catalanes a 33 localitats d’arreu del país.

En la seva primera convocatòria, desenvolupada en el quart trimestre de 2016, el Cicle Gaudí va portar 5 estrenes del cinema català (El rei borni, Cerca de tu casa, La propera pell, 100 metros i Ebre, del Bressol a la Batalla) a una població de cada comarca de la demarcació de Barcelona: Berga, Calella, Cardedeu, Cardona, Esparreguera, Gelida, Igualada, Moià, Rubí, Sant Adrià de Besòs, Torelló i Vilanova i la Geltrú. En aquesta primera fase va aconseguir 6.106 espectadors (una mitjana per pel·lícula de 1.221 i de 102 espectadors per sessió i localitat), una xifra que l’organització, les entitats col·laboradores i les poblacions integrants del cicle han valorat de manera molt positiva. En el primer trimestre d’aquest 2017 s’han projectat  tres títols més: La millor opció, No culpes al Karma de lo que te pasa por gilipollas i El elegido. 

L’èxit ha permès la seva expansió a diferents localitats de les províncies de Girona (Besalú, Cadaqués, La Bisbal d’Empordà, Ribes de Freser, Santa Coloma de Farners i Sant Feliu de Guíxols), Tarragona (Alcover, Falset, Hospitalet de l’Infant, La Bisbal de Penedès, Montblanc, Sant Carles de la Ràpita i Tortosa) i Lleida (Almacelles, Cervera, El Pont de Suert, Juneda i Mollerussa). Quan s’hagi completat la implantació del cicle per tot el territori, haurà arribat a 33 poblacions catalanes.

A Tortosa es podran veure les pel·lícules Un monstruo viene a verme, de J. A. Bayona, el dia 18 de maig a les 20.00 hores (preu d’entrada 4,5 € / 3 € presentant el Carnet Jove), i Incerta glòria, d’Agustí Villaronga, el dia 15 de juny a les 20.00 hores (preu d’entrada 3 € / 2×1 amb la targeta del Club Vanguardia). Ambdúes sessions tindran lloc al Teatre Auditori Felip Pedrell.

Trobareu tota la informació referent a la programació a Tortosa en aquest link: http://ciclegaudi.cat/sales/teatre-auditori-felip-pedrell-de-tortosa/

Així mateix, el web del Cicle Gaudí us ofereix també informació exhaustiva de la programació a la resta de ciutats participants:ciclegaudi.cat

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez