Es tracta d’una distinció del Segell Infoparticipa, una certificació com a reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals basant-se en l’avaluació d’un conjunt d’indicadors fixats a partir de la Llei de Transparència.. Enguany, quan el Segell Infoparticipa arriba a la quarta edició, han estat 93 els ajuntaments (un 10% del total) distingits pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, entre ells el de La Ràpita, a més de cinc consells comarcals i tres diputacions.

El regidor de Transparència de l’Ajuntament rapitenc, Àlex Cervera, ha mostrat la seva satisfacció per la distinció assolida després que el web municipal hagi duplicat el nombre d’indicadors complerts que demana el Laboratori, de manera que arriba a un 62%. “Aquest reconeixement honora la tasca que està fent l’equip de Transparència, la qual agraeixo el fet de treballar per anar complint cada cop més indicadors i també per apropar la informació que com a Govern municipal volem que arribi a la població”, ha afirmat Cervera. Segons el regidor de Transparència, “estem orgullosos pel salt aconseguit, que ens situa entre els 15 millors Ajuntaments de la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre en aquest aspecte, però també vull destacar que tenim encara camí per anar millorant, de manera que seguirem treballant per incrementar el percentatge d’indicadors complerts”.

Els indicadors que utilitza el LPCCP per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques: Qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Els resultats de l’anàlisi són introduïts al Mapa Infoparticipa mitjançant un gestor de continguts que publica automàticament els resultats georeferenciats en un GoogleMap.

La cerimònia de lliurament de les distincions va comptar amb la conferència “Transparència: més enllà del portal (i del Segell)”, a càrrec de l’assessor de Comunicació Antoni Gutiérrez. A més, hi van intervenir Amparo Moreno, directora del LPCCP; Victòria Camps, catedràtica de filosofia de la UAB i presidenta del Consell Certificador del Segell Infoparticipa; Jordi Foz, delegat de Transparència i Govern Obert de la Generalitat; i Margarita Arboix, rectora de la UAB.

https://www.youtube.com/watch?v=XXktEijpSMs

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez