El certamen compta amb la participació d’un gran nombre d’apicultors d’arreu del país i en aquesta edició del concurs, Mel Muria també ha guanyat el segon premi per la mel de taronger i per la mel de milflors.

D’altra banda, dissabte, en el marc de Firabril i a l’estand de Mel Muria,es van donar els premis a les millors tapes de la segona edició de la Ruta de la Tapa amb Mel del Perelló, una iniciativa de Muria Centre d’Interpretació Apícola. L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde del Perelló, Ferran Cid; del cap de distribució de Heineken, Mariano Segarra; del representant de l’empresa Distribucions Colomines, Joan Colomines; i de Rafel Muria, president de Mel Muria.

En aquesta edició de la Ruta de la Tapa amb Mel, el jurat ha atorgat el primer premi a la tapa ‘Rollets cruixents’ (fulla de pastís, pernil salat, formatge de cabra, pinyons i mel), presentada per Homogènik. El segon premi que se l’ha emportat la tapa ‘Gelatina de cua de bou’ (gelatina de cua de bou a baixa temperatura amb mel d’all negre), d’Ambigú Gastrobar. I el tercer premi ha estat per la tapa ‘Tresor’ (saquets de pasta fresca farcida de pera i gorgonzola amb reducció de vi i mel), de l’establiment La Plaça. Cal recordar que el premi consisteix en un trofeu dissenyat per l’artista perellonenc Josep Cardona, un ferrer que ha plasmat la tradicional cullera de mel en el trofeu.

La segona edició de la Ruta de la Tapa amb Mel del Perelló ha estat una iniciativa de Muria Centre d’Interpretació Apícola, i ha comptat amb el suport de Heineken i Colomines Distribucions i la participació dels establiments L’Ambigú Gastrobar, Can Subirats, C’Moi, El Canyís, Fleca Ferré, Homogènik, La Plaça i Mos de Tros.

El jurat ha estat integrat per Francesc Minguell, gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa; Juanjo Roda, director de l’Escola de Cuina del Institut Joaquim Bau de Tortosa; Jordi Caballé, president de l’Associació de Comerciants del Perelló; i Rafel Muria, president de Mel Muria. A més, els vots rebuts a través de facebook.com/melmuria/ també s’han sumat a la votació del jurat.

https://www.youtube.com/watch?v=Pq0fZUvt8Ts

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez