La neteja de la calçada de la carretera amb mitjans manuals i mecànics i la comprovació del correcte estat del ferm són les actuacions que s’estan duent a terme al llarg de 160 km d’una vintena de carreteres propietat de la Diputació en diferents punts del Baix Ebre, Baix Camp, Ribera d’Ebre, Tarragonès, Priorat i Terra Alta.

Aquests treballs de condicionament responen al suport de la institució en l’impuls d’aquesta competició esportiva al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, que enguany ascendirà al Mont Caro després de 26 anys. De fet, la Diputació de Tarragona ha apostat decididament per recuperar aquest emblemàtic escenari com a part del traçat de la Volta Ciclista a Catalunya i ha contribuït a fer-ho possible. En concret, s’ha fet càrrec del condicionament de la pintura de la via dels treballs de millora dels darrers tres quilòmetres, amb una aportació de 50.000 euros. La materialització d’aquests treballs han estat determinants per a garantir la disputa de la prova.

D’altra banda, la Diputació, a través d’un conveni amb l’organització, hi ha fet una aportació de 35.000 euros per a la celebració d’aquesta edició. Des de l’any 2013, la Diputació col·labora amb la Volta Ciclista a Catalunya per a l’organització de diferents proves al seu pas per la demarcació de Tarragona.

La Volta Ciclista Catalunya a la demarcació

Dues etapes de la 97a edició de la Volta Ciclista Catalunya recorreran aquesta setmana diversos punts del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La 5aetapa de la competició, que tindrà lloc divendres 24 de març, sortirà de Valls i arribarà a Lo Port (Tortosa). L’etapa que inclou l’ascens al Port té una distància total de 182 Km durant els quals els participants de la 97a Volta Ciclista a Catalunya hauran d’afrontar trams de muntanya amb pendents de fins a un 15% de desnivell. Al dia següent, a la 6a etapa, els participants recorreran la distància de 189,7 km entre Tortosa i Reus.

D’aquesta manera, la demarcació i el seu perfil orogràfic i paisatgístic cobraran protagonisme alhora que acolliran durant dos dies un esdeveniment esportiu de primera fila que mobilitzarà unes 650 persones i que tindrà un destacat impacte econòmic.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez