El professor de l’Escola de Cuina de les Terres de l’Ebre, Juanjo Roda, ha destacat que és l’època perfecta per cuinar plats amb aquest producte tan preuat. “La tòfona té una temporada molt curta, llavors si l’agafes ara que està molt bé de preu és molt fàcil utilitzar-la; ja que només gastes grams. El que volem també és desfer una mica el mite de què la trufa és molt cara i que la gent conegui aquest producte”.
Es tracta d’un producte molt popular a la zona dels Ports i Matarranya. Per aquest motiu, durant la jornada que es va oferir a l’Institut Joaquim Bau de Tortosa, el productor de tòfones, José Sanz, va oferir una mostra de com es troben les tòfones amb l’ajuda de gossos ensinistrats. “Qualsevol gos amb un temps mínim d’ensinistrament pot trobar tòfones, però per buscar més seriosament ha de tindre una capacitat de treball i llavors ja no valen tots els gossos”.
https://www.youtube.com/watch?v=EjNJEc5pBfw