Les portaveus de Progat Deltebre i AnimaNaturalis es mostren alleugerides per les declaracions d’aquesta tarda de Xavier Pallarès, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, però avisen que no abaixaran la guàrdia i seguiran insistint en què es prenguin en consideració les seves propostes per a una gestió ètica de la població dels bous i vaques que habiten l’illa.

Mitjançant un comunicat han valorat positivament l’anunci de Pallarés que ha declarat que “tindran un temps de reflexió, i amb més informes interns prendran un determini”. Les representants de les entitats animalistes també han rebut amb satisfacció que el Govern hagi descartat l’opció de cedir els bous a un ramader.

Aïda Gascón, directora d’AnimaNaturalis a Espanya, apunta que “els bous han nascut a l’illa i és on han de morir de forma natural, però s’hi ha d’esterilitzar als mascles perquè no puguin reproduir-se sense control, perquè a l’illa hi hagi suficient aliment natural per a tots els animals”. Gascón explica que la castració del bestiar és una pràctica habitual en el sector ramader, que s’ha anat fent des de fa centenars d’anys i és l’operació quirúrgica més antiga que es coneix. 

La presidenta de l’associació Progat Deltebre, Saray Segarra, ha assegurat que “seguirem alimentant els bous quant faci falta però és impossible que ho puguem seguir fent sempre. Cal un control i bona gestió, s’hi hauria d’esterilitzar als mascles i garantir aliment quant fes falta”.

https://www.youtube.com/watch?v=vbMGNhqdNXk

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez